Test na droge

Detektiv 24 smo strokovno usposobljeni detektivi za opravljanje testov na prepovedane droge. Hitri test na 6 drog iz vzorca sline opravljen v 10 minutah.

V Detektiv 24 opravljamo teste na prepovedane droge, hitre teste za odkrivanje drog v slini.

- THC je psihoaktivna snov iz konoplje in hašiša. V Sloveniji je jemanje te droge prepovedano.
- Amfetamini so glavna sestavina nekaterih drog, npr. ekstazija in speeda.
- Kokain se pridobiva iz listov koke. Deluje kot poživilo in zmanjšuje apetit. Povzroča zasvojenost.
- Opijati ali morfini so skupina drog, derivat opiatov npr. heroin, ki je poleg LSD-ja in THC-ja najpogostejša prepovedana droga.

Test na droge delodajalec izvede preventivno, ali če sumi, da sodelavec hodi na delo pod vplivom droge, ali pa če je delavec zasvojen z drogami. Potrditveni test na droge lahko v maksimalno 10-ih minutah v analizirani slini zazna 6 vrst drog.

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1), Ur.l.RS, št. 43/2011, v 51. členu prepoveduje delo pod vplivom alkohola, drog in drugih substanc. Delavec ne sme delati ali biti na delovnem mestu pod vplivom alkohola, drog ali drugih prepovedanih substanc.

Delavec ne sme delati ali biti pod vplivom zdravil, ki lahko vplivajo na psihofizične sposobnosti, na tistih delovnih mestih, na katerih je zaradi večje nevarnosti za nezgode pri delu tako določeno z izjavo o varnosti z oceno tveganja.

Dosegljivi 24 ur na dan, 7 dni v tednu.